Folkrace

Folkrace

Folkrace är sporten för dig som vill ha ut mycket av varje krona som du lägger på sporten.
Vara MK tillhör sportens pionjärer och vi arrangerar sedan mitten av 80-talet tävlingar varje år.

 

Om Folkrace

Täta race med lite bök och stök. Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport, och den allra största bilsportgrenen där hela familjen kan dela på samma bil. Det ?nns runt 130 banor i landet, och det arrangeras ungefär 450 tävlingar årligen. Varje heat börjar med att sex bilar ställs upp i bredd och det blir alltid trångt in i första kurvan. Banorna är bestående av både grus och asfalt.
När segraren korats i A-finalen, är alla bilar till salu. Det är bara att lägga ett anbud på startnumret och hoppas på tur, för ofta är det lång kö till anbudsdisken! Priset är 6 500 kronor, prutat och klart. Lackskador hör till, men säkerhetsburen kontrolleras noga liksom bärande karossdelar.
Det är tillåtet att delta från det år man fyller 15 år, och många ägnar med förkärlek några dagar av semestern till någon av landets alla populär Folkracefestivaler. Några utövare söker sig vidare till klassens ”storebror”, Rallycross, men de allra flesta stannar kvar därför att i Folkrace är alla nästan som en enda stor familj.Fakta

Folkrace infördes i Sverige med en mycket bestämd avsikt - det skulle vara en billig sportgren för dom tävlande. Det går inte att bli svensk mästare i folkrace, däremot är grenen inkörsport till andra bilsportgrenar, som till exempel rallycross.

Tävlingarna körs på en bana av grus med täckta bilar som blivit typbesiktigade i Sverige. Bilen skall var byggd efter de säkerhetsföreskrifter som finns, med skyddsbåge etc. Hastigheten vid tävlingar får inte överstiga 80 km/tim.
Förarstol och bälten är dock ägarens personliga utrustning och får demonteras innan försäljning.Kontakt

Vara MK
Kontakta Bernth Granlund om du vill veta mer, 0705304512.